• milo_24_20100601_2079256357.jpg


Milo MitrovicMilo Mitrović is geboren op 15 september 1965 in Doboj (ex-Joegoslavië). Als kleine jongen liet hij al zien dat hij gevoel had voor kunst maar vooral voor tekenen.

Eerst met een potlood op een stuk papier en later op ander tekenmateriaal. Veel tijd stak hij in graffiti (graffiti, zwart-witte techniek). Dankzij zijn talent heeft hij eind jaren tachtig (1989) zijn eerste aanrakingen gehad met het etsen op graniet.

In die tijd was er veel vraag naar artistieke ornamenten bij een natuursteenbedrijf in zijn omgeving. Daardoor is Milo snel in contact gekomen met meerdere natuursteenbedrijven in zijn omgeving. In het begin maakte hij gebruik van eenvoudige gereedschappen waarmee hij de nodige ervaring heeft opgedaan. Uiteindelijk heeft dit geleid tot gereedschap die de gewenste kwaliteit levert op alle soorten graniet (niet te diep zodat het geen schade aanbrengt op de bovenste laag van het graniet maar ook niet te ondiep zodat de ets niet te snel verbleekt).

De laatste jaren heeft Milo gebruik gemaakt van een computer gestuurde (handgemaakte) CNC machine met verschillende dimensies. Deze machines zijn zeer exclusief voor het etsen van portretten. Ze zijn zeer mobiel en het is zelfs mogelijk deze naar een begraafplaats te vervoeren voor het uitwerken van zeer hoge kwaliteit foto’s en portretten. Deze foto’s zijn zeer precies en een correcte weergave van het origineel. Deze techniek voldoet volledig aan de eisen van de huidige tijd.

Zijn specialisme - uitwerken van ornamenten op graf en/of gedenkstenen- is verkregen door ervaring en de door hem gebruikte methode.

Milo werkt met heel veel succes op ornamenten en niet alleen op zwart graniet of impala, maar op alle soorten graniet met donker coloriet (Orion, Aurora, Dakota, Himalaya, Emerald green, Paradiso, Afrika red, Labrador etc.). Hij doet dit door gebruik te maken van zelf gemaakte verf in diverse kleuren en lakken.

De werkwijze van Milo is "gewoon" simpel en traditioneel. Na het maken van een afspraak [per telefoon of per e-mail], zal Milo uw bedrijf bezoeken en de gewenste werkzaamheden uitvoeren.

Op deze website kunt u zijn portfolio bekijken van geleverde etsen in Europa.

 

Contact Details

Voor informatie of het maken van een afspraak:

Milo Designlogo md
Houtweg 44
8167 PM   Oene
Nederland

Telefoon +31(0)620261707
email info@milo-design.com
Internet www.milo-design